Vuoden Bioanalyytikko ja Vuoden Bioanalyytikko-opiskelija

Vuoden Bioanalyytikko on Suomen Bioanalyytikkoliitto ry:n jäsen, joka on kunnostautunut erityisesti työssään/ ammatissaan tai kliinisen laboratoriotyön/ kliinisen laboratoriotieteen kehittämisessä tai on merkittävällä tavalla edesauttanut laboratoriohoitajan/ bioanalyytikon ammatin tunnetuksi tekemistä tai toiminut ansiokkaasti ammattikuntansa edustajana.

Suomen Bioanalyytikkoliitto ry:n hallitus päättää Vuoden Bioanalyytikon valinnasta kokouksessaan. Tänä vuonna valinta julkistetaan LabLt2023 -tapahtumassa 6.10.

Vuoden Bioanalyytikko-opiskelija

Vuoden Bioanalyytikko-opiskelijan tulee olla liiton opiskelijajäsen. Vuoden Bioanalyytikko-opiskelijan tulee olla kunnostautunut opinnoissaan tai opiskelijatyhteistyön kehittämisessä tai merkittävällä tavalla edesauttanut ammatin tunnetuksi tekemisessä

Vuoden Bioanalyytikko-opiskelija 2024 julkistetaan #BOOP2024-tapahtumassa 3.2.2024.

Ehdota Vuoden Bioanalyytikko-opisjekijaa 2024 tästä

 

Vuoden Bioanalyytikko 2023 – Riitta Kiiskinen

Suomen Bioanalyytikkoliitto ry on valinnut Vuoden Bioanalyytikoksi 2023 Riitta Kiiskisen, Siilinjärveltä. Valinta julkistettiin 5. - 6.10.2023 järjestetyssä Laboratoriolääketiede ja näyttely 2023 tapahtumassa Helsingissä.

Vuoden Bioanalyytikko valitaan vuosittain hakemusten perusteella. Ehdotuksia voivat tehdä liiton jäsenet, työyhteisöt, taustayhteisöt tai alueyhdistys. Valinnan tekee hakemusten perusteella liiton hallitus.

Riittaa ehdotti Vuoden Bioanalyytikoksi Savon Bioanalyytikot. Riitta on koulutukseltaan bioanalyytikko, kliininen asiantuntija (YAMK) ja ammatillinen opettaja (AmO). Tällä hetkellä Riitta työskentelee Savonia ammattikorkeakoulussa päätoimisena tuntiopettajana.

Kliininen fysiologia ja siihen liittyvät menetelmät, ovat Riitan sydämen asia ja hän on työskennellyt niiden parissa jo puolet elämästään. Häntä on kiinnostanut bioanalyytikon työssä potilasohjaus, opiskelijaohjaus, työn monipuolisuus ja moniammatillinen yhteistyö.

Riitta on saanut työuransa aikana vastuutehtäviä ja tunnustusta toiminnastaan. Riitta pitää erityisesti opiskelijoiden ohjauksesta ja on toiminut työskennellessään Kuopion yliopistollisessa sairaalassa opiskelijavastaavana. Tästä tehtävästä hänellä on herännyt kiinnostus opetustyöhön, jonka parissa hän nykyään työskentelee.

Riitan vahvuutena on saada luotua innostava ja motivoitunut ilmapiiri. Hänellä on vahva ammatillinen osaaminen. Hän osaa työssään huomioida opiskelijat ja olla läsnä. Hän on itse kiinnostunut aiheesta ja saa muut myös innostumaan omalla ihanalla persoonallaan. Tarvitsemme myös tulevaisuudessa tällaisia ammattitaitoisia ja valovoimaisia opettajia opettamaan ja ohjaamaan tulevia kollegoita. Tästä syystä Riitta ansaitsee olla Vuoden Bioanalyytikko!

Kuva: Saara Partanen

Onko luokkakaverisi Suomen Bioanalyytikkoliitto ry:n opiskelijajäsen? Oletko tavannut ihan mahtavan bioanalyytikko-opiskelijan harjoittelujaksolla?

Onko hän kunnostautunut erityisesti

- opinnoissaan tai

- opiskelijayhteistyön kehittämisessä tai

- onko hän merkittävällä tavalla edesauttanut bioanalyytikon ammatin tunnetuksi tekemistä tai

- toiminut ansiokkaasti bioanalyytikko-opiskelijoiden edustajana tai 

ON VAAN PARAS BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJA IKINÄ1?

 

Tee ehdotuksesi tästäviimeistään 30.11.2023

Vuoden Bioanalyytikko-opiskelija 2023

Olen Tommi Juntunen, 32-vuotias bioanalytiikan opiskelija Iistä. Opiskelen Oulun ammattikorkeakoulussa tällä hetkellä kolmatta vuotta bioanalytiikkaa.

 Aikaisemmalta ammatiltani olen yhdistelmäajoneuvon- sekä linja-autonkuljettaja ja logistiikka-alalla työskentelin noin 10 vuotta. Pari viimeistä vuotta linja-autonkuljettajana työskennellessä mietin mitä alaa haluaisin vielä opiskella ja huomasin jostain bioanalyytikon ammatin ja ajattelin, että se voisi olla mielenkiintoista ja hain heti seuraavan tilaisuuden tullen kouluun ja pääsin onnekseni pääsykokeiden kautta sisään.

Ala onkin tuntunut oikein mielenkiintoiselta ja opiskelu tuonut mukavaa vaihtelua elämään. Opiskelen monimuotoryhmässä, joten opiskelu on ollut myös hyvin itsenäistä teorian osalta ja luennot ovat toteutuneet pääasiassa etänä koko opiskelujeni ajan. Tähän on tietenkin tuonut mukavaa vaihtelua koululla järjestettävät harjoitustunnit, joissa on päässyt tekemään paljon töitä omilla käsillä sekä tapaamaan opiskelukavereita.

Tällä hetkellä aloittelen opinnäytetyön tekemistä ja opiskelen jäljellä olevia kursseja. Opintojen ohessa työskentelen myös ajoittain Nordlabin Oulun avohoitotalolla sekä Iin terveyskeskuksen laboratoriossa.

Vuoden Bioanalyytikko-opiskelija julkistettiin #BOOP2023 tapahtumassa 4.2.2023. 

Vuoden Bioanalyytikko ja Vuoden Bioanalyytikko-opiskelija