Keväinen tervehdys!

 

Hallituksen toinen vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Tällä hetkellä elämme varsin poikkeuksellista aikaa. Hallitus joutui näissä poikkeusoloissa kokoontumaan tilinpäätöskokoukseen maaliskuun lopulla etäyhteyksin. Kokouksessa hyväksyttiin tilinpäätös, päätettiin alueyhdistyksille maksettavan jäsenmaksupalautteen suuruus, päätettiin maksettavista ammatinkehittämisapurahoista, kuultiin puheenjohtajan sekä työryhmien kuulumisia ja suunniteltiin tulevaa sekä kuultiin palautetta alkuvuoden tapahtumista.

 

Vallitsevan koronaepidemian vuoksi jouduimme perumaan Oulun alueyhdistyspäivät, joihin olisi kokoontunut alueyhdistysten hallituksen jäseniä saamaan koulutusta. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään osan suunnitellusta koulutuksesta verkkokoulutuksena. Ja toki pyrimme myös tiedottamaan alueyhdistyksiä ajankohtaisista asioista aktiivisesti.

 

Myös järjestösihteeri Kaija on siirtynyt tekemään etätyötä vallitsevan tilanteen vuoksi. Onneksi nykyisin lähes kaikki tarvittava materiaali on sähköisessä muodossa, joten etätyön tekeminen on mahdollista. Toki työn tekeminen kotona ei aina välttämättä tarjoa parhaita mahdollisia puitteita, mutta eiköhän tästäkin selvitä.

 

Helmikuun alussa järjestetty #BOOP2020 sai opiskelijoilta niin paljon hyvää palautetta, että hallitus päätti järjestää kyseisen opintopäivän myös ensi vuonna. Joten opiskelijat merkitkää 20.3.2021 kalentereihinne, jolloin #BOOP2021 pidetään.

 

Kävimme läpi myös syksyn koulutusten tilannetta. Näillä näkymin syksyn koulutuksia ollaan järjestämässä. Elokuun lopussa on Koulutuksen ja työelämän yhteistyöpäivä Järjestötalolla Pasilassa, Helsingissä. Ohjelma julkaistaan seuraavassa Bioanalyytikko-lehdessä ja samalla aukeaa myös ilmoittautuminen. Laboratoriolääketiede ja näyttely on tuttuun tapaan lokakuun alussa Marina Congress Centerissä. Tapahtuman tiedot päivittyvät lablt.fi sivustolle. Marraskuun lopulla järjestetään vielä Valtakunnallinen Bioanalyytikoiden opintopäivä Sokos Hotel Triplassa Helsingissä. Tervetuloa liiton koulutuksiin.

 

Hallitus päätti myös perustaa kliinisen laboratoriotieteen koulutusohjelmatyöryhmän, jonka edistää yliopistokoulutuksen käynnistämistä.

 

Kansainvälistä bioanalyytikkopäivää vietetään 15.4. Päivän teemana on viimevuotiseen tapaan ”Bioanalyytikon rooli sairauksien havaitsemisessa, seulonnassa ja hoidossa”. Tapahtumien järjestäminen ei tänä keväänä ole mahdollista, mutta voimme tuoda omaa osaamista ja ammattiamme esiin sosiaalisen median kanavissa. 

 

Näinä aikoina myös hallitukselta vaaditaan yhteen hiileen puhaltamista, jotta pystytään toimimaan kollektiivina, joka kantaa vastuun yhdistyksen asioiden hoidosta. On tärkeää, että pystymme palvelemaan jäseniämme ja valvomaan jäsenten etuja myös tänä haastavana aikana. Mutta me selviämme tästä yhdessä!

 

Meillä bioanalyytikoilla/laboratoriohoitajilla on suuri rooli tänä vallitsevana aikana sekä koronanäytteiden otossa että niiden tutkimisessa. Nyt jos koskaan meidän ammattitaitoamme tarvitaan! Meillä laboratoriossa tartuntavaarallisten näytteiden käsittely, eristyspukeutuminen ja hygieeniset työtavat ovat osa arkea joka päivä. Siksi me selviämme myös poikkeusoloissa.

 

Suojaimia tulee käyttää viranomaisten (THL) antamien suositusten mukaisesti. Henkilökunnan asianmukaiseen suojautumiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Työnantaja vastaa työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta. Työnantajan on hankittava ja annettava työntekijöiden käyttöön tarvittavat henkilösuojaimet. Huolehditaan yhdessä hyvästä hygieniasta, jotta virus ei pääse leviämään. 

 

Oikein hyvää kevättä kaikille!