21.2.2020

Bioanalyytikkoliiton ensimmäinen kokonaan opiskelijajäsenilleen suunnattu valtakunnallinen opintopäivä pidettiin Helsingin Pasilassa lauantaina 8.2.2020. Opintopäivään osallistui 60 bioanalyytikko-opiskelijaa ympäri Suomea. Opiskelijoita oli viidestä eri oppilaitoksesta ja he olivat ei vaiheessa opintojaan.

 

#BOOP2020 – Mitä tapahtuikaan silloin? 

 

Riitta Lumme, Metropolian yliopettaja ja tutkintovastaava, kertoi mitä koulutusmahdollisuuksia on Bioanalyytikko AMK tutkinnon jälkeen. Bioanalyytikko voi opiskella mm. ylemmän amk-tutkinnon tai yliopistossa maisteriksi esim. Hoitotieteessä. 

 

Opintopäivään pyydettiin eri laboratorioiden edustajia mukaan kesäduunitorille ja kertomaan opiskelijoille kesä- ja keikkatyömahdollisuuksista. Kesäduunitorilla oli työantajaedustajina HUSLAB ja TYKSLAB. 

 

Tehyn lakimies, Laura-Maria Poikela, kertoi miksi kannattaa kuulua Tehyyn ja havainnoisti eläväisesti ja selkeästi eri esimerkein: entä, jos et olisi kuulunut Tehyyn tässä tapauksessa?  

Kesäduunitorilla opiskelijat saivat käydä keskustelemassa sekä työantajien edustajien kanssa että Tehyn tutorin kanssa jäsenyydestä ja työttömyyskassa-asioista. Lisäksi suuhygienistiopiskelijat antoivat vinkkejä ja neuvoja suun terveyden ylläpitoon.  

 

Pamark OY:n avainasiakas- ja laatupäällikkö, Päivi Rauvo, kertoi omasta monipuolisesta urakehityksestään.  Hänen urakehityksensä on inspiroiva ja kannustaa huomaamaan kuinka monipuolisesti voi bioanalyytikkokoulutuksella työskennellä. 

 

Nyyti ry:n asiantuntija, Päivi Kohta, antoi opiskelijoille vinkkejä, miten jaksaa opiskeluarjessa ja miten voisi sitä aikaa hallita paremmin. Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys. www.nyyti.fi -sivustolla on opiskelijoille erilaisia blogeja, vinkkejä ja chattejä. 

 

Opiskelijat jaettiin iltapäivällä kolmeen eri ryhmään miettimään kolmea eri aihetta liittyen opinnäytetyön tekoon. Aiheet olivat: 
 

  1. Arjen vinkit: Miten pärjätä opinnäytetyön tekoprosessin läpi (jumppa yms)
  2. Käytännön vinkkejä: Mistä löydän tietoa opinnäytetyön tekoon? 
  3. Aiheideoita: Mistä saan aiheen? Mistä voisin tehdä opinnäytetyön? 

Koska jokaisella opiskelijatapahtumalla on oma haalarimerkkinsä, niin opiskelijat saivat lähettää syksyllä 2019 ideoitaan opintopäivän haalarimerkiksi. Liiton opiskelijajäsenet saivat äänestää opiskelijatyöryhmän valitsemista kahdesta parhaasta suosikkiaan. Voittomerkin suunnitteli Essi Heiniluoma.  

 

Uutena perinteenä luotiin Vuoden Bioanalyytikko-opiskelijan valinta. Liiton opiskelijajäsenet saivat ehdottaa joko itseään tai luokkakaveriaan Vuoden Bioanalyytikko-opiskelijaksi. Opiskelijatyöryhmä valitsi Vuoden Bioanalyytikko—opiskelijaksi Juuni Pudaksen Tampereelta. Juuni on ollut aktiivisesti mukana liiton opiskelijatoiminnassa ja edistynyt erinomaisesti opinnoissaan. 

 

Päivä oli pitkä ja mielenkiintoinen! Opiskelijat saivat vinkkejä mistä kesätöitä voi hakea ja toivottavasti myös uusia ystäviä ympäri Suomea! 

 

Kiitos kaikille osallistuneille opiskelijoille, luennoitsijoille, suuhygienistiopiskelijoille, Tehy-tutorille ja työantajaedustajille! Kiitos myös opiskelijatyöryhmän jäsenille hienon päivän suunnittelusta ja hallitukselle tuesta opiskelijatyöhön! Suuri kiitos myös Tehylle yhteistyöstä ja sponsoroinnista! 

Liitteet 

#BOOP2020 – Mitä tapahtuikaan silloin?