6.10.2023

Suomen Bioanalyytikkoliitto ry on valinnut Vuoden Bioanalyytikoksi 2023 Riitta Kiiskisen, Siilinjärveltä. Valinta julkistettiin 5. - 6.10.2023 järjestetyssä Laboratoriolääketiede ja näyttely 2023 tapahtumassa Helsingissä.

Vuoden Bioanalyytikko valitaan vuosittain hakemusten perusteella. Ehdotuksia voivat tehdä liiton jäsenet, työyhteisöt, taustayhteisöt tai alueyhdistys. Valinnan tekee hakemusten perusteella liiton hallitus.

Riittaa ehdotti Vuoden Bioanalyytikoksi Savon Bioanalyytikot. Riitta on koulutukseltaan bioanalyytikko, kliininen asiantuntija (YAMK) ja ammatillinen opettaja (AmO). Tällä hetkellä Riitta työskentelee Savonia ammattikorkeakoulussa päätoimisena tuntiopettajana.

Kliininen fysiologia ja siihen liittyvät menetelmät, ovat Riitan sydämen asia ja hän on työskennellyt niiden parissa jo puolet elämästään. Häntä on kiinnostanut bioanalyytikon työssä potilasohjaus, opiskelijaohjaus, työn monipuolisuus ja moniammatillinen yhteistyö.

Riitta on saanut työuransa aikana vastuutehtäviä ja tunnustusta toiminnastaan. Riitta pitää erityisesti opiskelijoiden ohjauksesta ja on toiminut työskennellessään Kuopion yliopistollisessa sairaalassa opiskelijavastaavana. Tästä tehtävästä hänellä on herännyt kiinnostus opetustyöhön, jonka parissa hän nykyään työskentelee.

Riitan vahvuutena on saada luotua innostava ja motivoitunut ilmapiiri. Hänellä on vahva ammatillinen osaaminen. Hän osaa työssään huomioida opiskelijat ja olla läsnä. Hän on itse kiinnostunut aiheesta ja saa muut myös innostumaan omalla ihanalla persoonallaan. Tarvitsemme myös tulevaisuudessa tällaisia ammattitaitoisia ja valovoimaisia opettajia opettamaan ja ohjaamaan tulevia kollegoita. Tästä syystä Riitta ansaitsee olla Vuoden Bioanalyytikko!

Kuva: Saara Partanen 

Riitta Kiiskinen - Vuoden Bioanalyytikko 2023