4.4.2022

Meillä ei ole varaa menettää enää yhtään koulutettua bioanalyytikkoa

Suomen Bioanalyytikkoliitto tukee työmarkkinajärjestöjen (Tehy ja SuPer) työtaistelua. Bioanalyytikkojen/laboratoriohoitajienkin edunvalvonnasta vastaa Tehy.

 

Meillä ei ole varaa menettää enää yhtään koulutettua bioanalyytikkoa/laboratoriohoitajaa. Bioanalyytikko on laboratorioprosessin asiantuntija. Laboratoriotutkimuksia käytetään terveyden edistämiseen ja seurantaan, sairauksien osoittamiseen ja hoidon seurantaan. Pulaa bioanalyytikoista on ollut jo pitkään ammattibarometrin mukaan.

 

Oikeus hyvään hoitoon käsittää myös oikeuden saada luotettavia laboratoriotutkimustuloksia ilman kohtuuttomia viiveitä. Perehtyminen laboratorioprosessin asiantuntijaksi vie aikaa jopa kuukausia. Kliinisissä laboratorioissa on tehtäviä, joita ei hallitse kukaan muu terveydenhuollon ammattilainen kuin bioanalyytikko. Bioanalyytikon vastuullisesta työstä tulee saada sen vaativuutta vastaava palkka, jolla on mahdollista tulla toimeen. 

 

Bioanalyytikkoliitto on samaa mieltä, että nyt on oikea hetki laittaa myös kliinisten laboratorioiden palkkaus ja työolot kuntoon, jotta bioanalyytikot/laboratoriohoitajat voivat toimia oman alansa vastuullisina asiantuntijoina edistäessään yksilön, väestön ja elinympäristön terveyttä.

 

 

 

#meidänkaikkienasia

 

#tehy

 

#bioanalyytikot

 

 

Suomen Bioanalyytikkoliitto ry

 

Jenni Kalliomäki, puheenjohtaja

 

Satu Taskinen, varapuheenjohtaja 

Meillä ei ole varaa menettää enää yhtään koulutettua bioanalyytikkoa